čtvrtek 8. února 2018

Čočka nakyselo

Neuvěříte co se mi dneska stalo. Tento recept jsem dělala dneska na oběd a už jsem měla připravený nějaký podklad na článek, ale co se nestalo. Zjistila jsem, že nemám ocet. Myslím ten klasický. Jediný ocet co jsem měla byl jablečný. Říkala jsem si to určitě nebude dobré, ale světe div se ta čočka chutná lépe než s klasickým octem. Proto se vyplatí v kuchyni experimentovat. No občas to nevyjde, ale chybami se člověk učí. Ale tento pokus dopadl na výbornou. :D



Budete potřebovat

1 hrnec
vodu
čočku
sůl (1-2 lžičky)
půl kostky masoxu
mouku (2-4 lžíce)
olej (cca 10 lžic)
ocet (klasický nebo jablečný) - 1-2 lžíce


Postup
Já si čočku prvně trochu promáchnu ve vodě a pak ji dám do hrnce s vodou a nechám 30 minut až hodinu rozměknout. Poté dám čočku vařit, osolím, dám půlku kostky masoxu a nechám povařit do měkka. Potom si na pánvičce rozehřeji olej a dám do něj prosetou mouku a míchám metličkou. Do jíšky začněte přes sítko přilívat vodu z čočky a míchejte. Pak jíšku vmíchejte do čočky a nechte chvíli povařit. Přidejte 2 lžíce octa a promíchejte. Podle chuti dochuťte a máte hotovo.

Tip
Já dávám k čočce vajíčko natvrdo, ale někdo dává klobásu a k tomu ještě okurky a nebo chleba. Je to na vás co vám k čočce chutná.


Přeji dobrou chuť 

Mějte se krásně a usmívejte se
Paulie Schiller

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem na blogu

Ahoj vítám vás na novém blogu. S novým rokem chci nový nepopsaný list a proto jsem založila tento blog. Chtěla bych být co nejvíce aktivní ...