středa 2. května 2018

Langoše

Dlouho jsem dělala ty klasické langoše, ale bylo mi z nich zle a nechápala jsem čím jsou stánkové langoše jiné, protože po těch mi zle nebylo. Potom jsem zkusila recept bez vajec a langoše mi chutnají a můžu jich sníst hromadu. Proto jsem se rozhodla s vámi podělit o recept na langoše.




Budete potřebovat

300 ml mléka
1 a půl lžičky cukru
1 kostku droždí
1 a půl lžičky soli
500 g hladké mouky

Postup

Do pocukrovaného vlažného mléka rozdrolte kostku droždí a nechejte 5 minut vzejít. Do mísy prosejte mouku a přidejte sůl. Poté vlijte kvásek a ručně vypracujte těsto.
Vypracované těsto nechce 30-60 minut kynout v teple.
Z těsta poté lžíce začneme ukrajovat a tvořit kolečka, které ještě vytaháme do stran. Do pánve si dáme větší množství oleje a do rozpáleného oleje přidáme vytvořené kolečka. Smažíme z obou stran 1,5 až 2 minuty, poté hotové langoše pokládáme na savý papír, aby jsme se zbavili přebytečného oleje. Na hotový langoš si pak můžete dát to co vám chutná.

Tip

Já langoš prvně potřu nastrouhaným česnekem a pak na něj rozmažu směs kečupu a tatarky a posypu nastrouhaným sýrem


Přeji dobrou chuť


Mějte se krásně a usmívejte se

Paulie Schiller

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem na blogu

Ahoj vítám vás na novém blogu. S novým rokem chci nový nepopsaný list a proto jsem založila tento blog. Chtěla bych být co nejvíce aktivní ...